Dramatisk start på veckan!

Inatt 20 över 4 vaknade vi av brandlarmet. 
"Brand i annat rum" upprepades samtidigt som larmet tjöt för fulla muggar. Josef var snabbt uppe och konstaterade att det brann i köket...på spisen. Tjock stickande rök spreds genom rummen. Barnen vaknade och vi stängde in oss i sovrummet ( finns en dörr ut där om det skulle behövas). Josef lyckade med vatten och pulversläckare få släck på branden. Vaktbolaget hade under tiden ringt flera gånger och följt rökutvecklingen via kamerorna som sitter lite här och där .De hade sett att elden släckts, skulle ha skickat ut brandkåren annars.
Josef vädrade och städade och slänge även ut spisen som var helt förstörd på baksidan.
Jag gräddade våfflor igår...ställde våffeljärnet på spisen(som inte varit igång på dagen) och när jag var klar drog jag ur sladden. Men det fick stå kvar på spisen...dumt nog.( brukar aldrig lämna något där men nu gjorde jag det) Men eftersom spisen inte varit på tänkte jag inte mer på det. Men antagligen måste jag kommit åt ett vred (på 1:an stod det) när jag torkade av bänken och spisen för det var det som orsakat branden. Våffeljärnet hade smällt och tagit eld. Väldigt konstigt att vi inte märkt eller kännt någon lukt för våfflorna åt vi vid 17-tiden och vi gick och lade oss vid 12? Ingen hade rört spisen efter våfflorna.
Ringde 1177 och rådfrågade eftersom Josef andats in så mycket rök och vi fick åka in akut.
De tog en massa prover och han fick ligga och andas syrgas några timmar...något luftrörsvidgande också.
Sen fick vi åka hem och slänga ihop lite packning för att åka till stugan. 
Så otroligt tacksam för att vi hade ett så effektivt brandlarm och att vi vaknade. Vill inte ens tänka på hur det slutat annars.
"Min pappa är en hjälte" säger Hugo❤️🙏🏻
En lite dramatisk start på veckan med andra ord..
(null)

Hoppas ni haft en bra måndag!
Med kärlek❤️
AnnaVerisure - brandlarm - brandvarnare