En sista septemberlördag!

Lördag och den allra sista dagen i september för i år.
Vi överraskade Hugo med att åka till Karlstad och gå på teatern Bamse och världens starkaste man på Löfbergs lila arena. Den var otroligt bra och mycket uppskattad av honom.
Annars har vi tillbringat resten av dagen hemma och mest tagit det lugnt. På förmiddagen undersökte vi vad som hänt med ett experiment vi påbörjade igår kväll. Vi hade fyllt två skålar med vatten...lika mycket i båda..och så ställde vi en skål i frysen och en skål på elementet. Hugo hade en hypotes om att skålen i frysen skulle explodera så det var en spännande upptäckt att vattnet frusit till is. Dessutom såg det ut som det blivit mer i skålen än vad vi hällt i....och i skålen som stått på elementet hade det blivit mindre. Så söt när han funderar och resonerar.
På eftermiddagen ( efter teatern och efter att jag mått illa o spytt några gånger) så gjorde vi lite egen fågelmat. Det kan ju frysa på ute snart och då brukar vi vara noga med att se till att småfåglarna får mat. Roligare och mer meningsfullt för Hugo om han varit med och förberett deras mat.
I torsadags var jag förresten iväg och gjorde ett glykosbelastningstest. Har bävat för det, för jag kommer ihåg att jag tyckte att det var så himla äckligt när jag gjorde det när jag väntade Hugo, men det gick över förväntan. Inte mådde jag särskilt illa av det heller...och jag tror att mina värden var helt okej..men det är upp till MVC att bedömma. Ska dit på torsdag för kontroll.
I veckan har jag fixat iordning en mysig sagohörna i Hugos lekrum. Tänkte att det kan vara mysigt att sitta där och amma sen när Hugo leker. Ska beställa hem lite mer flanosagor också....har bara två än så länge.
 
Josef vart medbjuden på trevligheter ikväll men borde väl dyka upp här snart. Själv ska jag krypa ner under täcket och läsa en stund.
 
Ha det gott!
med kärlek <3
Anna

Trolleri och magi...allt är kemi!

Tror att det märks här hemma att jag saknar mitt jobb för jag hittar på än det ena än det andra "skoliga" med Hugo.
Tänker ofta att det här skulle vara kul att göra med en klass men känner samtidigt att jag inte skulle fixa det som jag mår nu. Jag spyr fortfarande flera gånger om dagen och sammandragningarna och alla sjuttioelva andra krämporna blir bara värre. ( förra veckan hade jag så himla sjukt ont i halsen på grund av alla kräkningar...aningen bättre nu) Så det är bäst att lyssna på läkarna och göra som de säger..vila och ta det lugnt.
Och visst är det skillnad på lite "hemskola" med världens snällaste 4- åring och experiment och undervisning med en hel klass. 
När jag började plugga till lärare önskade jag mig draken Berta med tillhörande bok och storblock så det fick jag av mamma när jag fyllde år.
Hugo är i perfekt ålder för den boken och de experimemten  så just nu är det det här som gäller hemma hos oss: "Trolleri och magi...allt är kemi!"
Och vad värmer en NO-mammas hjärta mer än att se hur han upptäcker, utforskar och exprimenterar med sådan entusiasm. Han tycker att det är jätteroligt och spännande!
Jag vet inte riktigt vad som hände med filmsnutten för Hugos ansiket syns inte men ni får en liten skymt av degexperimentet i alla fall :-)
 
Utöver Berta blir det en hel del årstidspyssel. Hugo har till och med döpt sin kommande utställning till "Hösten är min". 
 Igår var det "Äpplets dag".
Då läste jag den underbara berättelsen om hur det kommer sig att det finns en gömd stjärna i varje äpple. Och så lite äppelpyssel och sedan pannkaka med äppelmos och grädde. Det mysigaste jag vet att hitta på sådana saker. ( själv fick jag dock inte behålla pannkakan särskilt länge...men jag har liksom vant mig vid det här laget)
 
Ha det bra!
med kärlek <3
Anna

En skön höstdag!

Idag på förmiddagen åkte vi ut till ponnyhästarna på Västanås, jag, Hugo och Vilma. Riktigt skönt var det ute. Det blev lite ompyssling av Mini, mockning och en kort barbackatur för Hugo. Han var väldigt nöjd med det. Vilma fixade med Bambi och sen kom Elin, Ebba och Milly för att Milly skulle få rida en liten sväng. Hon passade perfekt på Bambi..så himla söta!
Jag och Hugo tänkte gå med på promenaden men jag fick sammandragningar och väldigt ont så vi fick stanna kvar i lekstugan och ta det lugnt.
När de kom tillbaka blev det en stunds lek innan vi åkte hemåt.
 
Resten av dagen har vi tagit det lugnt här hemma...kollat film, druckit varm choklad och lekt med piraterna. En skön söndag helt enkelt!
 
Josef är på väg hemåt men har några timmar att köra.
Nu ska jag mysa mig ner i soffan och kolla klart på Harry Potter och de vises sten...en riktig älsklingsfilm:-)
 
Ha det!
Med kärlek <3
Anna