När lillan kom till jorden.

Nu är hon äntligen här och nu har vi nog äntligen enats om ett namn. En liten Sigrid blev det!❤️ Eller liten och liten...3995g och 52 cm lång.

Vaknade av värkar vid 5-tiden på årets längsta natt. Lite annan karaktär på de värkarna än de jag vaknat av tidigare så jag väckte Josef och sa att det nog var bäst att han åkte och hämtade tjejerna som var hos sin pappa. Så de fick gå upp tidigt sin första jullovsdag för att ta hand om sin lillebror. Men det gjorde de mer än gärna för de har också längtat efter att bebisen ska komma.
Värkarna fortsatte regelbundet och vi åkte mot Karlstad. Blev lite frukost utanför Statoil innan jag kände för att åka in till förlossningen.
När vi kom dit blev vi mötta av världens gulligaste barnmorska som mätte värkarna och så. Undersöktes sen och var öppen 5 cm. Jag har kollat en massa profylaxkurser på nätet och använde mig av de teknikerna jag lärt mig. Josef fick trycka på ryggen på ett speciellt sätt och det hjälpte otroligt bra.
Sen fick vi ett eget förlossningsrum som var toppenbra med en stor soffa till Josef. 
Efter någon timme började jag ta lustgas och jag kände att det började trycka på. Var då öppen 8 så förstod att den här lilla krabaten nog också låg vidöppet. En annan barnmorska kom och gjorde ultraljud som jag blivit lovad och mycket riktigt så låg bebisen  som jag anade. I min förlossningsplan hade vi skrivit in att jag hade möjlighet att välja snitt men det ville jag absolut inte nu. 
Jag bad om spinal( en enklare ryggbedövning ) så det kom en läkare och lade den. Och jag säger bara...wow!!!
Hade kraftiga värkar men kände ingenting mer än ett tryck neråt. Så medan den bedövningen verkade sjönk bebisen ner och sen var det bara att krysta. 4-5 krystvärkar så var det klart...och den där helt magiska känslan när barnet kommer ut och man hör skriket och får upp ett litet underverk på bröstet finns det ingenting i världen som slår❤️ 10.57 föddes hon...till Coldplay's låt Fix you..vår Sigrid...22 december...4 dagar efter BF..precis som Hugo och Tilda. 
Så mindre än 4 timmar på BB innan hon föddes blev det. 6 timmar efter fick vi åka hem till lyckliga storasyskon som väntade. 
Har den där " jobbiga" läkaren att tacka egentligen. Han som nekade mig kejsarsnitt . Det var jobbigt då men det är som jag brukar säga...det finns en mening med allt!😊

Med kärlek❤️
Annaförlossning - förlossningsberättelse