Julen 2017 ❤️

Vilken mysig jul vi haft och vilken underbar julklapp vi fick.
På julaftons morgon gick vi upp och Hugo hittade Lill-Nisse i färd med att lämna oss för detta år. Sedan gick han ner och upptäckte att gröten som han ställde i öppna spisen var uppäten. Ett tackbrev från tomten låg där och han skrev att han lagt ett paket i Hugos julstrumpa. Gissa om han fick bråttom?!
På eftermiddagen åkte vi hem till familjen Antonsson och firade jul där.Det är så himla trevligt och mysigt och deras julbord är helt fantastiskt  gott!
Tomten kom och Hugo var mycket nöjd!

(null)
(null)

(null)
(null)
(null)

(null)

(null)
Den traditionella hockeyturneringen. Ola tig hem vinsten detta år. Björn har fixat en jättefin vandringspokal där vinnarnas namn graveras in varje år.
(null) 
(null)
Fina Ronja.
(null)
Världens bästa faster Marit.
(null)

(null)

(null)

På juldagen kom mina stora prinsessor och Filip och vi åt julmiddag och hade julklappsutdelning. Hugo var tomte🎅🏼 Tjejerna hade skrivit superbra rim till alla klapparna. Imponerad!
Alltså jag kan inte fatta att jag är mamma till fem så underbara barn. Jag är världens lyckligaste. ❤️
(null)

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)     
(null)

Ska fortsätta att njuta av julstämningen ett tag till!
Hoppas att ni också haft en mysig jul!
Med kärlek❤️
Anna

julafton - juldagen

När lillan kom till jorden.

Nu är hon äntligen här och nu har vi nog äntligen enats om ett namn. En liten Sigrid blev det!❤️ Eller liten och liten...3995g och 52 cm lång.

Vaknade av värkar vid 5-tiden på årets längsta natt. Lite annan karaktär på de värkarna än de jag vaknat av tidigare så jag väckte Josef och sa att det nog var bäst att han åkte och hämtade tjejerna som var hos sin pappa. Så de fick gå upp tidigt sin första jullovsdag för att ta hand om sin lillebror. Men det gjorde de mer än gärna för de har också längtat efter att bebisen ska komma.
Värkarna fortsatte regelbundet och vi åkte mot Karlstad. Blev lite frukost utanför Statoil innan jag kände för att åka in till förlossningen.
När vi kom dit blev vi mötta av världens gulligaste barnmorska som mätte värkarna och så. Undersöktes sen och var öppen 5 cm. Jag har kollat en massa profylaxkurser på nätet och använde mig av de teknikerna jag lärt mig. Josef fick trycka på ryggen på ett speciellt sätt och det hjälpte otroligt bra.
Sen fick vi ett eget förlossningsrum som var toppenbra med en stor soffa till Josef. 
Efter någon timme började jag ta lustgas och jag kände att det började trycka på. Var då öppen 8 så förstod att den här lilla krabaten nog också låg vidöppet. En annan barnmorska kom och gjorde ultraljud som jag blivit lovad och mycket riktigt så låg bebisen  som jag anade. I min förlossningsplan hade vi skrivit in att jag hade möjlighet att välja snitt men det ville jag absolut inte nu. 
Jag bad om spinal( en enklare ryggbedövning ) så det kom en läkare och lade den. Och jag säger bara...wow!!!
Hade kraftiga värkar men kände ingenting mer än ett tryck neråt. Så medan den bedövningen verkade sjönk bebisen ner och sen var det bara att krysta. 4-5 krystvärkar så var det klart...och den där helt magiska känslan när barnet kommer ut och man hör skriket och får upp ett litet underverk på bröstet finns det ingenting i världen som slår❤️ 10.57 föddes hon...till Coldplay's låt Fix you..vår Sigrid...22 december...4 dagar efter BF..precis som Hugo och Tilda. 
Så mindre än 4 timmar på BB innan hon föddes blev det. 6 timmar efter fick vi åka hem till lyckliga storasyskon som väntade. 
Har den där " jobbiga" läkaren att tacka egentligen. Han som nekade mig kejsarsnitt . Det var jobbigt då men det är som jag brukar säga...det finns en mening med allt!😊

Med kärlek❤️
Annaförlossning - förlossningsberättelse

Årets lista!:)

 En liten lista (inspirerad av Underbara Clara) om 2017.

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

 Ja, häromdagen faktiskt. Jag köpte en julgran. Har tidigare år gått ut i skogen med mamma och Bengt eller i annan skog (med lov) sågat ner en noga utvald gran.

 

Genomdrev du någon stor förändring? 

 Nja..inte ensam. Men vi skaffade hund...och det är en STOR förändring. Man blir superduperlåst! Inga impulsresor framöver här inte!!

 

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas? 

25 mars är ett datum att minnas av en speciell anledning <3

 
 

Dog någon som stod dig nära? 

Ja min farmor Dagmar <3

 

Vilka länder besökte du? 

Norge detta år.

 

Bästa köpet? 

Det stod Josef för. Han vet hur man överraskar <3

 

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

När jag blev gravid.

 

Saknar du något under år 2017 som du vill ha år 2018?

Energi till att träna. Har ju mått väldigt illa den här graviditeten och inte haft ork eller lust att träna. Dessutom var ordinerad vila på grund av sammandragningar så träningen har varit minimal.

Vad önskar du att du gjort mer?  

Tränat.

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

 Spytt!!

Favoritserier från året som gått? 

Wahlgrens värld!

Bästa boken du läst i år? 

 Min hemlighet av Petter Stordalen.

Största musikaliska upptäckten? 

Coldplay. Otroligt bra låtar och vilken fantastisk show!!

 
 

Vad var din största framgång på jobbet 2017? 

 Att våga testa nya metoder och arbetssätt och gott samarbete med världens bästa kollegor. Blev dock sjukskriven pga graviditetsbesvär från maj och framåt

Största framgång på det privata planet? 

Tid för reflektion.

 

Vad spenderade du mest pengar på? 

Mat och böcker tror jag.

Något du önskade dig och fick? 

Många glada stunder med nära och kära.

 
 

Mest stolt över? 

Mina underbara barn. Josef och hans företag.

 
 

Högsta önskan just nu?  

Att förlossningen ska dra igång och att allt går bra.

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  

Tänker nog fortsätta i samma anda...men förhoppningsvis mer yoga och mer träning.

  Ha det gott!
 
Med kärlek<3
Anna