Mysiga semesterdagar!

Förra onsdagen packade vi in oss i bilen Josef, Hugo och jag och styrde kosan mot Vimmerby. Där hade vi bokat två nätter i Smålandsbyn och passande nog hamnade vi i ett rum i Emils lada. I ett par tre veckor har Emil och Griseknoen gått varm här hemma så att just Griseknoen var målad på väggen gillade Hugo.
Torsdagen blev en heldag på Astrid Lindgrens värld. Hur mysigt som helst och mycket uppskattat!
På kvällen blev det mer lek och bus vid stugbyn där vi bodde. Jättetrevligt och bra ordnat allting där. Nästa dag åkte vi vidare. Först åkte vi till Bullerbyn, där som filmen spelades in. Själva husen var privatägda så man fick inte gå in men i ladugården fanns ett café och en butik så där åt vi ostkaka med sylt och grädde. Sen fanns en urgammal ask som var delvis ihålig så där kröp Hugo in och efter det blev det hoppning i hö´t! Det väckte många barndomsminnen. Undra hur många dagar och nätter man har spenderat på höskullen under sin uppväxt??:-)
Vi åkte sen vidare till Katthult där Emilfilmerna spelades in. Vilken helt underbar och vacker miljö. Jag blev helt lyrisk. Ni måste åka dit om ni inte redan varit där...magiskt!
När vi strosat runt klart och ätit glass under körsbärsträden begav vi oss vidare.( Plockade och åt förresten några körsbär och sparade kärnorna. Ska plantera dem så kanske jag får ett körsbärsträd som är släkt med "Emils" ;-) )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi åkte till Linköping och passade på att hälsa på Josefs kompis Johan och hans flickvän som var där några veckor nu på sommaren. Hugo är väldigt fascinerad av robotgräsklippare....våran heter Alfred och den vill han gärna ha koll på....Johan hade också en....men den hette ingenting  så Hugo fick äran att komma på ett namn och döpa den. Skrållan blev det!!:-)
Efter fika och trevlig pratstund tackade vi för oss och åkte vidare. I Vadstena hamnade vi och efter lite letande hyrde vi ett rum i Slottspaviljongen. Superfint och toppenbra läge! På kvällen hittade vi en mysig restaurang och åt jättegod mat och sedan tog vi en lång kvällspromenad. Varmt och skönt var det....en kväll väl värd att minnas <3
Blev en lång promenad även nästa dag. Vadstena är en av de finaste städerna jag vet...Visbykänsla får man.
Sedan åkte vi hemåt...jättemysig minisemester hade vi...men borta bra men hemma bäst!
 
 
 
 
 
 Tack Astrid Lindgren för alla underbara berättelser! <3
 
Kram Anna 
 
 
 
 
 
1

När önskningar slår in..

 Tänk så himla mycket kul man kan ha  i en lekstuga? Jag kommer ihåg när jag var liten och hade min hos mormor och morfar. Jag och min kusin Jessica typ bodde i den och hade hur roligt som helst. Tjejerna hade också en när de var små och det lektes och lektes dagarna i ända. Nu är det Hugos tur.  Igår åkte min bästa, älskade Josef till Säffle och hämtade en jättefin lekstuga som han köpte på annons. Ola var också med och hjälpte till. När de kom hem med den på släpkärran kom Bengt med en traktor och hjälpte oss att lyfta den på plats. Så himla snällt! Hugo blev överlycklig över "sitt hus" och tyckte att det väldigt spännande alltihop. När den kommit på plats åkte vi in till stan och hämtade passande lekstugemöbler som vi hade och sedan ställdes det iordning när vi kom tillbaka. Supermysigt!
Sedan ville Hugo fira med tårta och det är klart att man ska när man fått ett eget hus. Marit, Ola, Emil och Ronja kom och firade tillsammans med oss. Efter fikat bjöds Emil och Ronja in på ännu mer fika och mat av Hugo. Världens snällaste och finaste kusiner har han!!
Idag åkte vi på en liten loppisrunda och inhandlade diverse husgeråd som man kan tänkas behöva. Och lite blommor och blomlådor. Sedan har det planterats och vattnats och lekts och lekts hela dagen. Linda, Emma och Lisa kom förbi och det lektes ännu mer. Jag är så otroligt glad för detta lilla hus.... för det inbjuder till oändligt med lek... och finns det något bättre än att se sina barn leka, fantisera och vara lyckliga.
Imorgon ska vi plantera ännu lite mer...och leka förstås! Idag har jag varit Ida och Hugo var Emil...för på loppis idag hittade vi en sån där ask som Emil köper på aktion till Ida...så den har jag fått både en och två och tre gånger idag...:-)
 
 Kram Anna