Dessa dagisbasilusker!

Förra onsdagen var jag hemma med en hängig Hugo, på torsdagen var han lite bättre sen feber på fredagen igen. Helgen var han okej och måndag, tisdag, onsdag också. Men igår kväll var det dags igen...då vaknade han och kräktes och lite feber på det. Så idag är jag hemma igen då. Men jag tror faktiskt inte att det är magsjukan utan att det hänger ihop med förkylningen och örat som sist. Han pekar på ögat och tar sig för örat så antagligen har han ont i bihålan och örat. Så näsdroppar och huvudet högt när han sover och så hoppas, hoppas att han slipper öroninflammation denna gång! Att dessa dagsibasilusker ska ställa till det så.....jag ville så himla gärna göra det klart det jag planerat på jobbet denna vecka.
 
En väldans tur var det i alla fall att han inte var dålig igår på dagen för vi hade skräpplockardag på skolan och det var jag som hade planerat och var ansvarig för den dagen!
En mycket lyckad förmiddag blev det så det kändes bra. Först gick alla elever på hela skolan ut och plockade skräp på skolan och runt omkring,  sedan var det stationer med olika övningar fram till lunch. Jag tog hjälp av år 5 att hålla i de olika stationerna och de skötte det storartat! Nwt kom dit och gjorde ett kort repotage om dagen så det finns att se på nwt.se!
http://www.nwt.se/kristinehamn/2015/05/06/strandskolan-samlade-skrap
 
Måste dela med mig av en söt bild...sådan far sådan son! Josef är ett stort Brucefan som ni säkert känner till....och det har vår lilla prins också blivit. Så nu är det inte Emil i Lönnebergafilmen som gäller längre här hemma...det är Brucekonsert efter Brucekonsert.... och Hugo spelar luftgitarr och klappar händerna! :-)
Kram Anna
 

Kosläpp på Västanås gård!

I lördags var det dags för försommarens lyckorus...kosläpp på Västanås Gård! Och det här är ett evenemang som växer för varje år för vem vill inte fyllas av den glädje och frihetskänsla som det ger att se upprymda, lyckliga kor som släpps ut på grönbete?!
Att det är en ekologisk gård gör det hela ännu lite bättre! Visste ni att man på Västanås gård även pressar och tappar egenodlad ekologisk rapsolja? Den finns att köpa i butik men även vid sådana här tillställningar på gården. De har även börjar sälja ekologiska köttlådor. Så om ni känner för att köpa närproducerat och kravmärkt nötkött tycker jag att ni ska gå in på kravodlat.se och beställa det där.  
 
 
 
 
 Ha det gott!
Kram Anna
 
Västanås gård - ekologisk - ekologisk rapsolja - kosläpp - kravodlat

Valborgsmässoafton och 1:a maj!:)

Min sista lediga torsdag! Börjar jobba heltid fr.o.m. nu. Onsdag var jag hemma med en hängig Hugo... igår var han piggare men antagligen är det en ny öroninflammation på g. På förmiddagen var det valborgsfirande på förskolan. Eftersom Hugo kändes piggare och det skulle vara utomhus så åkte vi dit en sväng. Inge vidare mysigt väder men väldigt trevligt ordnat av förskolan var det! De tände en eld och sjöng vårsånger och så fika på det!
Efter det var det dags att åka på sista rytmiken hos Bosse. Kommer verkligen att sakna det....och det kommer Hugo också att göra. Tur att vi får en inspelad skiva med alla sånger! :-)
Sen bar det av ut till stadsbondgården där jag hämtade upp Tilda och ett par klasskompisar. De håller på med ett skolarbete och hade intervjuat Carro som jobbar där.
Efter ett besök på BVC och lite handling åkte vi ut till stugan. Tjejerna skulle fira Valborg med Christer och vänner så det var Josef, jag och Hugo som myste i stugan. Vi hoppade över det där med brasa för vädret var inge vidare. 
Idag är det 1:a maj då årets första dopp ska avklaras...får bli senare ikväll det!:-)
Ska packa och fixa i lägenheten...sen ska jag följa med Vilma till stallet där hon ska provrida sin blivande sköthäst! Det ska bli så himla kul!! Vi var där och träffade den häromdagen...jättego och fin så jag hoppas verkligen att den kommer kännas rätt för henne efter provturen!! Som det vekar just nu så är två av mina fyra barn hästintresserade...Vilma och Hugo...och Hugo han skulle nog vilja bo i stallet om han fick!:-)


För någon vecka sedan var vi och tingade två kattungar. De ska flytta hem till oss i början av juni och det ska bli så himla mysigt! Världens sötaste!!!<3Ha en bra dag!
Kram Anna