Påskvandring!

Jobbade fram till lunch idag. Först elevens val där jag håller i bild-gruppen. Temat är Picassos äventyr, precis som skolornas bildutställning kommer heta fram i vår, så vår tanke är att gruppens verk ska hängas där. Eleverna har gjort ett Picassoinspirerat porträtt på picassohead.com som vi sedan skrivit ut. Idag fick de göra kropp till det porträttet och tanken är att när vi är klara har vi ett klassfoto ´a la Picasso!
Sedan åkte vi buss till stadskyrkan där vi fick delta i påskvandringen. Det var sååååå bra!!! Otroligt stämningsfullt, spännande och just att man blev en del i teatern gjorde det hela nästan lite magiskt. Så har ni barn i skolåldern som inte varit på den tycker jag att ni ska bege er dit. Såg någon annons om att de hade påskvandring för familjer någon dag i slutet på veckan.
Efter lunch åkte jag hem och löste av Josef som varit hemma med Hugo på förmiddagen. Han mår mycket bättre nu...så nu håller vi tummarna för att penicillinet tar död på alla elaka "öronbakterier"!
Vid femtiden var vi på husvisning...igen! På Skogsgatan...och ja, det kändes helt okej. Vi får se hur vi gör.
Sen följde vi med Josef till hans nya jobblokal...blir superbra!! Hugo fick åka lastbil en kort bit med Josef och en chaufför som kom förbi. Gissa om han var nöjd! :-)
 
Nu är vi hemma och han har sovit gott ett par timmar...och jag önskar och hoppas att han fortsätter så hela natten. Vore så skönt att få sova...åtminstone några timmar i sträck! :-)
Kram Anna
 
 

Fram och tillbaka...

Just nu är jag väldigt fram och tillbaka med hur vi ska planera vårt framtida boende. Väger för och nackdelar mellan olika förslag och bollar idéer med Josef och barnen. Vi skulle ju faktiskt kunna bygga ut stugan och bo där året runt...vi har en väldigt fin idé och ritning på hur det skulle kunna bli. Jag är en lantis och jag trivs oförskämt bra där. Jag skulle kunna köpa en häst framöver och hyra in i något av de närstående stallen, vi skulle kunna ha några höns och kanske en katt och hund. Jag har min vän Linda och Viktoria med familjer bara ett par hus bort och mamma och Bengt har också planer på att flytta ut till sin stuga året runt och dit är det bara ett par kilometer.
Vi skulle bara ha ett ställe att sköta och vi skulle få billigare boendekostnad. Men sen är det ju det där med avståndet. . Att barnen inte bara kan gå hem efter skolan utan behöver skjuts hit och dit. De skulle ju i och för sig ha rätt till skolskjuts de veckorna de är hos mig....men ändå...det blir mer omständigt på något vis. Men just nu har jag alla barnen med på tåget....och som sagt...vi trivs väldigt bra i stugan!:-)
Nu ska jag väcka lillprins och åka till sjukhuset och kolla örat igen! :)
Här kommer iaf lite inspirationsbilder:)

Kram Anna

 

Både mysig och mindre mysig helg!

Hela barnaskaran samlad i helgen...myspys dä!:-) Vi har grejat i stugan, lagat god mat, släckt alla lampor under Earth hour och myst med tända ljus. Inga mobiler som pockar på uppmärksamhet. Bara en lugn mysig timme runt köksbordet där vi pratade om allt mellan himmel och jord. Blir nog att införa minst en mobilfri kväll varje helg framöver..;)
 Idag var Vilma, Tilda och jag en sväng till Karlstad för lite shopping...så himla trevligt att strosa runt med så goa tjejer. Clara var hos Andrea under tiden och Hugo var hemma med Josef.
Det mindre mysiga denna helg var att Hugos öroninflammation tog skruv igen.....för tredje gången!! Så just nu lider jag av sömnbrist...för det är på nätterna han får ont. Dagarna går förvånansvärt bra. En natt utan sömn...inga problem...två nätter...går bra...men tre nätter där man blir väckt precis när man lyckats somna till typ varje kvart...känns som tortyr! Sen tycker man ju så himla synd om honom som ska behöva ha så ont! <3 Och en mindre rolig sak till... som jag skrev till en kollega förut...det känns som "det gått troll" i måndagar...för jag måste vara hemma från jobbet imorgon och gå till läkaren med Hugo igen! Min lillprins <3Hoppas ni får en bra start på veckan!
Kram Anna