Något att fira!:-)

Josef han kommer med överraskningar nästan varje dag!
Häromdagen lagade jag och tjejerna trerätters. Vi sa att vi var sugna på att fira något men kom inte riktigt på vad vi skulle fira. Vi kommer nog på något snart trodde vi! Och det gjorde vi, för rätt var det var dök Josef upp...båtvägen! Han hade varit och köpt en supermysig båt till oss, så nu kan vi åka ut och fiska och ta oss till öar för att bada och så! Så det firade vi!!:-)
En annan dag hade han fixat ett par pallkragar åt mig. Vi målade dem igår och idag kunde jag plantera kryddor i en av dem. Jag som alltid önskat mig en kryddträdgård..nu har jag en!:)
 
 
 
kryddträdgård

Varm choklad i juni!:-)

 
Vädret har ju inte varit som man kanske önskar när man har sommarlov... inget direkt sol och badväder..mer ett sitta inne och spela kort och kolla på filmväder! Det har ju sin tjusning det med! Till frukost har jag gjort varm choklad flera dagar i rad...känns inte så mycket juni över det men gott ändå..man bli liksom på  bra humör!:-)
Mamma har varit här med en varsin cykel åt oss och Tilda har fått färg till att måla om sin! Skitsnygg blir den! Hon kallar den Tigerflamman!!:-)

I lördags skjutsade jag tjejerna till Christer. På onsdag kommer de tillbaka och då hoppas vi att solen har hittat tillbaka!!:-)

Kram Anna
 
varm choklad

Sötaste Fluffy! :-)

Igår hade vi en heldag i stugan jag och alla barnen. Mamma kom förbi på en fika och vi hade bakat vinbärspaj som vi hade vaniljvisp till! Lite surt men gott!:) Josef kom hem vid femtiden och fick agera kyrkoherde. Claras hamster har dött så hon snickrade ett kors och Josef fick gräva graven. När korset bankades i klingade och ekade det som kyrkklockor så fint i skogen. Vi har en djurkyrkogård vid en glänta i skogen dit barnen går ibland med blommor och minns sina vänner.
Att bo mitt i naturen ger oss möjlighet att ta del av ett rikt djurliv. När vi kom tillbaka var det full aktivitet på två små näbbmusungar som inte hade förstånd att vara aktsamma. De bökade runt på gräsmattan resten av dagen och var så söta. Hugo tittade förundrat på de små liven.
En stund senare kom nästa naturupplevelse. En liten bedårande blåmesunge satt i en buske och pep förtvivlat. Rätt som det var hoppade den över på Clara och satt och pep i hennes hand. Några föräldrar syntes inte till och operation "fixa-mat-till-mesen" satte fart. Alla har vi ju hört att " ta aldrig i en fågelunge för då vill inte mamman o pappan ha dem" men det stämmer inte enlig Naturvårdsverkets råd om fågelungar, så hon fick göra ett försök att skaffa mat till den lille. Jag( som i vanliga fall inte ens slår ihjäl myggor ) hjälpte också till. Små flugor gillade den, och myror. 
Sen tyckte vi att vi hörde föräldrarna så vi satte tillbaka den i busken. Den hoppade ner och iväg och sen såg vi den inte mer så vi hoppas innerligt att de återfann varandra !Så att den söta lilla Fluffy( som den döptes till) inte blev orm eller skatmat!Idag blir också en lugn hemmadag tror vi. Hugo och jag har suttit ute på filten och haft en mysig lekstund men nu sover han förmiddag. Tjejerna sover också förmiddag kan man väl säga för de har inte gått upp än. Ska gå och väcka dem nu!:-)


Ha en fin dag kära läsare!
Kram Annablåmes - fågelungar - naturvårdsverket - näbbmöss