Nu börjas det..

Nu har vi sovit i stan hela skolveckan, riktigt mysigt faktiskt! Fast på eftermiddagarna har vi åkt ut till stugan och varit där eftersom det har varit så härligt väder!
I måndags var jag och Hugo på kyrkans öppna förskola...och som ett brev på posten har vi nu blivit sjuka, tvärförkylda! Stackarn hade skyhög feber inatt och hade så jobbigt med andningen att man nästan blev lite orolig. Vi svepte in oss i ett täcke och gick ut och satte oss på balkongen för att få lite frisk luft ,och det i kombination med alvedon bidrog till lugnare och bättre nattsömn.
Nu får vi se vad som händer i helgen?  Ikväll hade vi planerat att åka till stugan och ta en tur med bastuflotten tillsammans med Ola, Marit och barnen och vi skulle lämna Hugo ett par timmar för första gången till mamma.
I morgon ska vi på kräftkalas hemma hos mamma, min bror och Sofia kommer också :-) Men vi får se vad den här förkylningen har att ge...kanske är den snabbt övergående eller så blir vi ännu sämre...det återstår att se!
Välkommen höst!:-)
Kram Anna
 

Elmia lasbilsmässa!:)

Tre supertrevliga dagar i Jönköping på Elmia lastbilsmässa hade vi jag och grabbarna! Nu var det inte så att jag var med och kraschade en tänkt grabbhelg om ni nu skulle tro det, för det skulle aldrig falla mig in utan det var Josef som ville att Hugo och jag skulle följa med:-) Jag tycker att det är så intressant att träffa och se människor som lägger ner hela sin själ på sitt intresse och jag förundras alltid över vad det är som får oss att välja olika? När jag var yngre var jag "hästtjej" och all min fritid och alla mina pengar gick till hästen och hästprylar. Så jag vet hur det känns att ha ett "intresse" och jag får alltid den där härliga hästkänslan så fort jag kommer in i ett stall eller känner hästlukt. Det är bara det att för tillfället känner jag inte att jag har varken tid eller pengar att gå "all in", en prioriteringssak i och för sig, men så känner jag just nu.  Här var det människor som gav allt till sin lastbil...imponerande! Rykta hästen, putsa läder, rida - putsa, polera, köra....olika intressen men säkert samma känsla! Jag föredrar fortfarande hästar dock! :-)
 
Puss och kramkalas när tjejerna kom till mig...åh, vad jag längtat efter dem! Inatt sov vi första natten i lägenheten sen i påskas, blir enklare på morgonen när de kan gå själva till skolan. Vi får se hur vi gör resten av veckan...kanske vädret som får styra!:-)
Tack till er som "privat" hört av er med tips om bra förskolor, känns lite lättare att välja nu faktiskt!:-)
Ha en bra dag!
Kram Anna
 
 

Tips och åsikter mottages :-)

Sommarlovet är slut och mina tjejer är tillbaka i rutiner. De såg faktiskt fram emot skolstarten och att få träffa alla kompisar igen.Det känns skönt! Stora de har blivit..en 5:a, en 7:a och en 9:a! Jag är mäkta stolt över dem!:-)
Och tänk att det bara är en termin kvar innan  lillplutten måste skolas in. Jösses vad tiden går snabbt!! 
Fick reda på en väldigt tråkig sak häromdagen...vi kommer inte att få det dagiset vi önskat! De har tvärfullt fram till juni...då kan vi få en plats,men inte i januari när jag måste börja jobba! Mina mammadagar kommer inte att räcka ända till juni så vi får försöka få plats någon annanstans så länge. Var återstå att se. Jag var så himla inställd på Prästkragen så jag har inte engagerat mig att kolla runt vart det är bra? Vad har ni för tips på och erfarenheter av förskolor i Kristinehamn? 
En sak till har gått emot oss i veckan. Vi var med och bjöd på ett hus som hade passat oss som handen i handsken, men vann tyvärr  inte den budgivningen. Men men...det dyker säkert upp fler intressanta objekt så småningom. 
Idag följde jag och Hugo med Josef till Jönköping på Elmia lastbilsmässa. Eller ja...vi hann inte gå in på mässan idag, men vi är i alla fall på plats tills imorgon. 
Från ett regnkaos till ett annat? De varnade för rikliga regnmängder även här imorgon..men jag håller tummarna för att vi klarar oss :-)
Vi hyr en jättefin lägenhet av en tjej här i Jönköping...kan inte bo bättre! Josefs norska kompanjoner Raymond och Håkon är också med så det blir mången skratt här!:)
Kram och godnatt på er!