Jag blir mörkrädd!

Pappapanelen på TV4 morgon idag diskuterar om "att jämföra barn". Att man vill att ens egna barn ska vara bäst, att man planerar in aktiviteter varje dag åt dem för att de ska bli just bäst, att det är "fult" att skryta och att man blir avundsjuk om någon annans barn presterar bättre! Alltså de måste skämta ?! Jag blir mörkrädd om det är så de verkligen känner! Stackars barn dessutom! Det är i alla fall så långt ifrån mitt tänk man kan komma. Jag tycker att det viktigaste är att mina barn mår bra, att de känner att de har ett egenvärde och duger som de är. Om de vill utöva någon sport ska det vara för att de tycker att det är kul, kul att känna att man utvecklas och klarar mer och mer. Inte för att man måste bli bäst! Och om man har den drivkraften att man vill tävla så ska det komma inifrån. Att man blir peppad och motiverad själv...inte för  att man inte skulle duga i föräldrarnas ögon annars!
De här barnen som har aktiviteter inplanerade varje dag...när ska de bara kunna vara barn? Fria, utan krav och måsten? Inte konstigt att så många barn och ungdomar mår dåligt i dagens samhälle! De har aldrig getts möjlighet att bara vara, att trivas i sitt eget sällskap. Att inte ha något att göra, att ibland ha tråkigt är bara nyttigt. Man lär sig att uppskatta livets goda. Det är i sådana stunder kreativitet föds!
Det här med att skryta då? Eller att bli avundsjuk om någon annans barn presterar bättre? Jag vet inte om jag är rätt person att yttra mig i den frågan för jag har faktiskt aldrig varit avundsjuk så jag vet nog inte hur det känns om jag ska vara ärlig.Om någon skulle berätta för mig att de var glada för att deras barn t.ex vunnit en tävling , fått högsta betyg eller vad det än må vara skulle jag bara bli glad för deras skull. Det gäller även hus, bilar, båtar, lyxartiklar, resor och jobb...jag blir bara glad å andras vägnar. Att bli missunnsam och avundsjuk ligger helt enkelt inte i min natur och jag tycker väldigt synd om människor som har de känslorna . För mig tyder det på ett inre missnöje och min önskan är att alla ska få känna sig lyckliga och tillfreds med sig och sitt. Sen kan man självklart bli inspirerad av fina saker men det är en annan sak!:)

Nu ska vi ut och njuta av den härliga vårsolen!
Kram Anna

Vill ha naturen så nära det bara går!:-)

Sitter på balkongen i solen och dricker en kopp kaffe. Hör fåglarna sjunga och har det jätteskönt! Hugo sov till halv 8 men efter ett bad och lite frukost somnade han om. Tjejerna sover också fortfarande så det är väldigt lugnt här. Ska njuta av lugnet en liten stund till...sen packar vi iordning och åker ut till stugan...och Josef. Kändes allt lite tomt utan honom här inatt trots att jag har "huset fullt"! 
Jätteskönt här i solen som sagt...men även att man hör alla vårljud så är det långt ifrån samma känsla som man får vid stugan. Jag vill ha naturen så nära det bara går...finns det något ljuvligare än att med öppet sovrumsfönster vakna upp till sånglärkans underbara sång och sedan gå ut på altanen,mysa sig ner i soffan med en kopp kaffe ,se fjärilar dansa förbi,höra hummelsurr, hästar som gnäggar på avstånd och känna  doften av spirande grönska?! 
Nej, det finns det inte! En gång lantis...alltid lantis!:-)


Ha en skön dag!
Kram Anna

Glad Påsk!

En Glad Påsk önskar jag er alla! 
Igår kväll var vi bjudna på grillkväll hos Björn och Malin i deras nya hus. Allt var verkligen gudomligt gott! Sådär gott så man vill ha receptet och göra lika! Hugo somnade i vagnen efter en stunds vaggande och vi hade en supertrevlig kväll ! Vid elvatiden skjutsade jag ut Vilma som varit hos en kompis till C:s stuga sen hämtade jag upp Josef och bröderna Matsson och åkte ut till vår stuga.
Hugo slog upp sina blå klockan sju imorse och sen har det varit full fart nästan hela dagen. Åkte in till stan och hämtade upp tjejerna för att sen åka och äta påsklunch hos mamma och Bengt i stugan. Jättegott!

Sen tillbaka till vår stuga och hade det skönt i solen hela eftermiddagen! Spelade kubb...tjejerna mot killarna..och vi hade inte turen på vår sida idag. Men roligt hade vi!:-)
Vid femtiden åkte jag och barnen in till stan medan Josef och bröderna stannade kvar. De skulle på fest ikväll, vilken jag också var bjuden på,, men jag blir hemma och myser med alla mina godingar istället!
Ha en fortsatt trevlig påskafton!
Kram Anna